Tjänster

 

Privatträning
Vill du hitta lite nya nycklar för dig och din häst? Kanske har ni kört fast och behöver lite nya ögon, eller vet du inte vart du ska börja?
Jag erbjuder undervisning i både arbete från marken och uppsuttet, även klickerträning, trick samt hjälper även till med hantering och problemlösning. Allt utgår från dig och din häst förutsättningar och egna formulerade mål. För mig handlar det om att skapa en förståelse och kontakt mellan häst och person.

Pris:
Enskild lektion ca 30-40min- 200 kr samt milersättning 20kr/mil
150 kr per ytterligare ekipage under samma lektion

Lastträning
Att gå in i en transport är inte naturligt för en häst och något som många har svårt för. Jag erbjuder lastträning även om du inte har egen transport. Min metod bygger på att få en harmonisk häst, som inte känner stress för transporten och grundar sig i KBT-träning.

Pris med egen transport: 250kr per session
Pris anvädning av min transport: 350 kr per session
Milersättning 30kr/mil

Föreläsning
Är ni en grupp som vill veta mer om hästen eller ridning genom historien? Jag ger kommer och ger föreläsningar och seminarium, allt som behövs är ett tillräckligt stort rum och en projektor.
Nedan finner ni exempel på föreläsningar, men självklart kan innehållet utformas utifrån det ni är intresserade av. Exempel:
“Kungens alla hästar” – Vi tittar på Karl XIs porträtt av sina livhästar och ser på vilka typer av hästar hade man på 1600-talet. Finns Brandklipparen som porträtt och blev han verkligen 40 år gammal?
“Höga klackar använder man som sporrar – Myter om kavalleriet” – Nosband, sporrar, höga klackar, allt ont kommer från kavalleriet, men hur mycket är egentligen sant. Hur hemskt var egentligen livet för kavallerihästarna?
“Från Xenophon till Steinbrecht” – Vilka var de gamla mästarna och varför pratar vi om de idag? Vad sa de egentligen. Vi tittar och diskuterar tillsammans på de olika äldre ryttarhandböckerna från Xenophon 400-talet till Steinbrecht på 1800-talet.

Offert lämnas på förfrågan

Coachning
Ibland behöver man bara ett par extra ögon eller någon att bolla med. Jag erbjuder coachning över digitala medier och samtal.
Som exempel tar jag emot video-klipp och utfrån det jag ser komma med feedback och input. Eller om man har något annat hästrelaterade funderingar gällande hur man kan tänka med fodringar, motion, utrustning och jag hjälper till med att hitta lösningar och vidarebefodra kontakter för vidare hjälp.
Konsultation kan ske via email, facebook, skype eller annat beroende på vad som funkar för dig som kund.

Priser:
Första konsultationen är gratis sedan 250 kr per konsultation.

 

Kontakta mig för mer information: 
 info@horsesandswords.com

/Linda Ersson